Publicaties

In diverse artikelen staat achtergrondinformatie over werken met plezier en goed presteren. Het gehele gedachtengoed is te lezen in het boek: 'De zeven bronnen van arbeidsvreugde'.

Boek: De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Dit lees-, leer-, en werkboek laat zien dat arbeidsvreugde en prestaties maakbaar zijn. Een boek vol praktische handvatten voor het ontdekken, uitbreiden en op peil houden van arbeidsvreugde: case beschrijvingen, interviews, citaten, modellen en checklisten.

De zeven bronnen van arbeidsvreugde richt zich op managers die de resultaten en de werksfeer willen verbeteren. Daarnaast is het bedoeld voor alle mensen die meer vreugde in hun werk willen beleven en zo hun prestaties willen verbeteren. Inmiddels is de zesde oplage van dit boek verschenen.

Bestel het boek online bij De Nederlandse Associatie.

MTO, van de regen in de drup

Leren in organisaties, november 2007: Themanummer P&O beleid

Een kritische beschouwing over de huidige praktijk van onderzoeken naar tevredenheid van medewerkers. In veel gevallen veroorzaken de onderzoeken zelf ontevredenheid. In het artikel wordt een goed alternatief aangeboden. Klik hier voor het artikel.

Bekijk het artikel

Arbeidsvreugde, werken met plezier en goed presteren

Leren in organisaties, november 2007: Themanummer P&O beleid

Dit artikel bespreekt twee thema’s: ‘Hoe kunnen we medewerkers langer en meer gemotiveerd verbinden aan onze organisatie?’ en ‘Hoe kan de strategische ontwikkeling van de organisatie hand in hand gaan met de ambities van medewerkers?’

Bekijk het artikel